Witam. Mam do zaliczenia sprawdzian z rosyjskiego i proszę o pomoc w przetłumaczeniu zdań. Przetłumaczcie tyle ile dacie radę. Z góry bardzo dziękuję. Musze mieć to na środę i jest to dla mnie bardzo ważne. 1. Chcę was zaprosić do restauracji, gdzie ugoszczę was polskimi potrawami narodowymi. 2. Kupiłem bilety do teatru i mam miejsca w pierwszym rzędzie. 3. Ojciec Jury po tygodniu przyjechał z Petersburgu. 4. Przepraszam, co pan proponuje na pierwsze danie? 5. Jaką letnią dyscyplinę sportu uprawiasz? 6. Zapraszam Cię do teatru na spektakl "Romeo i Julia" w sobotę. Warto obejrzeć tę sztukę. 7. Za godzinę idę z Saszą do teatru. 8. Sztukę wyreżyserował znany reżyser. 9. Przepraszam, jakie dania firmowe pan proponuje? 10. Jakimi zimowymi dyscyplinami sportu się interesujesz? 11. Puszkin to największy rosyjski poeta. 12. W tym parku rosną największe drzewa.
Cześć Naprawdę nic sam nie napiszesz? Wykaż troszkę chęci i spróbuj coś przetłumaczyć choćby ze słownikiem. Nawet jeśli ma ci to nie wyjść a starasz się, to i chętni do pomocy się znajdą Na gotowe jednak bym nie liczył.
Sam przetłumaczyć nie potrafię niestety. A ze słownikiem to mogę dać, ale wszystko ze słownika miałem źle. Ale proszę ;P 1. Я хочу пригласить вас в ресторан, где вы польских развлечений национальные блюда. 2. Я купил билеты в театр, и я в первую очередь. 3. Отец жюри через неделю пришло из Санкт-Петербурга. 4. Простите, что вы предлагаете для первого курса? 5. Что летом спорта вы занимаетесь? 6. Я приглашаю вас в театр на спектакль "Ромео и Джульетта" в субботу. Стоит посмотреть эту игру. 7. Через час я иду в театр с Сашей. 8. Искусство руководством известного режиссера. 9. К сожалению, чтобы дать вам предлагает? 10. Какие нормы зимних видов спорта вас интересуют? 11. Пушкин великий русский поэт. 12. В этом парке, крупнейший растут деревья.
1. Я хочу пригласить вас в ресторан, где угощу вас польскими национальными блюдами. 2. Я купил билеты в театр, и у меня места в первом ряду. 3. Отец Юры уже после неделиприехал из Санкт-Петербурга. 4. Простите, что вы предлагаете на первое (блюдо)? 5. Каким летним видом спорта ты занимаешься? 6. Я приглашаю тебя в театр на спектакль "Ромео и Джульетта" в субботу. Стоит посмотреть эту пьеcу. 7. Через час мы с Сашей идём в театр. 8. Спектакль поставил известный режиссёр. 9. Простите, какое фирменное блюдо вы предлагаете? 10. Какими зимними видами спортаты интересуешься? 11. Пушкин – самый великий русский поэт. 12. В этом парке растут самые большие деревья.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość